Läsar-recept

Laxpasta med färsk spenat

Du behöver 500 g pasta t ex farfalle 2 msk rapsolja 1 msk ingefära riven 1 tsk sambal oelek 0.5 st gul lök hackad 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g pasta t ex farfalle
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 150 g färsk spenat
  • salt
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl färsk dill hackad

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

2
Tillaga såsen genom att hetta upp rapsolja, tillsätt riven ingefära, sambal oelek och gul lök. Stek i några minuter på svag värme.

3
Tillsätt creme fraiche och vatten. Låt koka i någon minut. Lägg i spenaten och smaka av med salt.

4
Lägg upp laxen på ett fat och klipp över dillen. Servera laxen med sås och pasta. Eller blanda ner pastan i såsen, lägg laxen ovanpå och strö över dill.


Kommentar:
Det här är ett recept inskickat av Elin Sperber Ossiansson provlagat av Icakuriren. Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen om receptet: “Det här är ett snabbt
och praktiskt pastarecept med krämig sås, spännande sting av ingefära och hetta från sambal oelek. Vi vände ner såsen i pastan och la laxen ovanpå. Lyxig och god vardagsmat.”

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top