Du behöver
- 4 prt bandpasta
- 300 g bladspenat (eller 200 g färsk)
- 1 st gul lök hackad
- olja att steka i
- 1 st grönsaksbuljong tärning
- 1.5 dl vitt vin halvtorrt
- 2.5 dl grädde efter smak
- 1 msk majsena
- salt och peppar
- 500 g laxfilé
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
2
Fräs spenat och lök försiktigt i olja. Tillsätt buljongtärningen och vinet och låt puttra i några minuter. Späd sedan med grädde till önskad mängd.
3
Red av med majsena och låt puttra tills såsen börjar tjockna något. Smaka av med salt.
4
Stek laxen i olja. Salta och peppra lätt.
5
Tips! Spenaten kan varieras och bytas ut mot andra grönsaker, till exempel strimlad squash, grönkål eller gröna ärtor.
Den här laxrätten med pasta och spenatsås lagar Elaine Bohman både till vardag och fest.