Laxpiccata med tomatig pasta

Du behöver 4 st laxfilé portionsbitar 2 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 st ägg stort 2 msk parmesanost finriven 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st laxfilé portionsbitar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st ägg stort
  • 2 msk parmesanost finriven
  • 2 msk smör eller solrosolja
  • 1 st cocktailtomater ask
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • citron finrivet skal av 1
  • flingsalt svartpeppar
  • 4 prt bandspagetti
  • färsk basilika

Gör så här

1
Snitta laxen längs med mitten, men inte helt igenom. Vik isär så att det blir som en fjärilskotlett. Blanda vetemjöl, salt och peppar och vänd bitarna i mjölet. Vispa upp ägget och blanda i parmesan. Doppa bitarna i äggblandningen och stek i matfett knappt 2 minuter på varje sida på medelvärme.

2
Skölj och klyv tomaterna. Vispa samman en dressing av olja, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Häll över tomaterna och låt dra.

3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av. Lägg i en skål och blanda i tomaterna med sin dressing. Lägg en laxbit på varje pastaportion och garnera med några basilikablad.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 590, fett 32 g, kolhydrater 36 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top