Du behöver
- 4 st laxfilé portionsbitar
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st ägg stort
- 2 msk parmesanost finriven
- 2 msk smör eller solrosolja
- 1 st cocktailtomater ask
- 2 msk olivolja
- 1 msk pressad citronsaft
- citron finrivet skal av 1
- flingsalt svartpeppar
- 4 prt bandspagetti
- färsk basilika
Gör så här
1
Snitta laxen längs med mitten, men inte helt igenom. Vik isär så att det blir som en fjärilskotlett. Blanda vetemjöl, salt och peppar och vänd bitarna i mjölet. Vispa upp ägget och blanda i parmesan. Doppa bitarna i äggblandningen och stek i matfett knappt 2 minuter på varje sida på medelvärme.
2
Skölj och klyv tomaterna. Vispa samman en dressing av olja, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Häll över tomaterna och låt dra.
3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av. Lägg i en skål och blanda i tomaterna med sin dressing. Lägg en laxbit på varje pastaportion och garnera med några basilikablad.
Näringsvärde: Kcal 590, fett 32 g, kolhydrater 36 g, fibrer 5 g