Du behöver
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 0.5 tsk anchochilipulver
- 0.25 tsk salt
- 0.25 tsk socker
- 2 st avokado
- 4 st gemsallad huvuden
- 1.5 st salladslökar
- 1/2–1 st röd chili
- 1 st majs à 150 g
- 1.5 st lime saften
- 1.5 msk olivolja
- 1 st kruka koriander
- flingsalt svartpeppar
- nachos
Gör så här
1
Dela laxen i fyra bitar. Blanda chilipulver, salt och socker och klappa in kryddblandningen i laxbitarna.
2
Hetta upp en stekpanna och stek laxen i torr panna, 2–3 minuter per sida beroende på tjocklek. Ta upp på tallrik. Salta lätt efteråt.
3
Dela och kärna ur avokadorna, skölj och klyfta gemsalladen, skiva salladslöken och kärna ur och skiva chilin.
4
Fördela allt på 4 tallrikar. Skeda över majskorn, bryt laxen i bitar och lägg på. Ringla över limesaft och olivolja och krydda med salt och peppar. Toppa med koriander och servera en liten hög nachochips till.
Lite anchochilipulver ger laxfilén karaktär, avokadon står för krämighet och majs och nachochips ger gott tugg.