Laxsashimi med sesamfrön

Du behöver 0.5 dl sesamfrön salt 400 g lax benfri, (om du vill kan du använda lax som varit fryst i minst ett dygn) 8...


4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl sesamfrön salt
  • 400 g lax benfri, (om du vill kan du använda lax som varit fryst i minst ett dygn)
  • 8 dl blandade blad eller samma mängd blandad sallad
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 nypa salt
  • wasabi
  • japansk soja

Gör så här

1
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna, salta.

2
Skär tunna skivor av laxen. Vänd ihop bladen med vinäger, olja och salt. Lägg upp på tallrikar, strö sesamfrön över laxen. Servera med wasabi utrörd i soja att doppa laxen i, precis som till sushi.?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top