Du behöver
- 800 g laxsida ben utdragna
- 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
- salt svartpeppar
- olja till foliearket
- 1 kg färskpotatis kokt
- 250 g sojabönor frysta
- 1 bitar purjolök (ca 7 cm)
- 75 g fetaost
- 3 msk rapsolja
- 1 näve persilja slätbladig
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen. Torka av laxen med hushållspapper och lägg den med skinnsidan nedåt på en bit aluminiumfolie penslad med olja. Riv citronskal över fisken och strö på salt och peppar.
2
Stek fisken i mitten av ugnen tills den är klar, cirka 20 minuter. Det går minst lika bra att steka fisken på grillen, gärna på indirekt värme och med lock.
3
Krossa potatisen och hacka purjolöken fint. Tina sojabönorna enligt förpackningens anvisning och blanda med purjolök och potatis. Lägg blandningen i en smord ugnsform. Salta lätt. Strö över smulad fetaost och drissla över oljan. Värm i 200 grader med grillvärme i 10–15 minuter tills fetaosten fått lite färg. Toppa med persilja.
Att laga en laxsida på grillen eller i ugnen är både praktiskt och gott. Till det serverar vi ugnspotatis, fänkålssallad och senapssås med smetana.