Laxsida med fänkålssallad

Du behöver 800 g laxsida ben utdragna 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet salt svartpeppar olja till foliearket 1 kg färskpotatis kokt 250 g...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g laxsida ben utdragna
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
  • salt svartpeppar
  • olja till foliearket
  • 1 kg färskpotatis kokt
  • 250 g sojabönor frysta
  • 1 bitar purjolök (ca 7 cm)
  • 75 g fetaost
  • 3 msk rapsolja
  • 1 näve persilja slätbladig

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen. Torka av laxen med hushållspapper och lägg den med skinnsidan nedåt på en bit aluminiumfolie penslad med olja. Riv cit­ronskal över fisken och strö på salt och peppar.

2
Stek fisken i mitten av ugnen tills den är klar, cirka 20 minuter. Det går minst lika bra att steka fisken på grillen, gärna på indirekt värme och med lock.

3
Krossa potatisen och hacka purjolöken fint. Tina sojabönorna enligt förpackningens anvisning och blanda med purjolök och potatis. Lägg blandningen i en smord ugnsform. Salta lätt. Strö över smulad fetaost och drissla över oljan. Värm i 200 grader med grillvärme i 10–15 minuter tills fetaosten fått lite färg. Toppa med persilja.


Kommentar:
Att laga en laxsida på grillen eller i ugnen är både praktiskt och gott. Till det serverar vi ugnspotatis, fänkålssallad och senapssås med smetana.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top