Du behöver
- 2 st chili urkärnade, skivade
- 4 st vitlöksklyftor skalade
- 8 cm ingefära skalad, i skivor
- 1 tsk korianderfrö
- 2 kruka koriander blad och stjälkar
- 2 st burkar kokosmjölk
- 2 st fiskbuljongtärning
- 2 msk fisksås asiatisk
- 1 st lime saften
- 500 g laxfilé ca 3 x 3 cm
- 200 g äggnudlar kokta, avkylda
- 4 st salladslökar skivade
- korianderblad
- 1 tsk sesamolja
- limeklyftor
Gör så här
1
1. Mixa chili, vitlök, ingefära, korianderfrö och koriander i matberedare tills allt är finfördelat. Skrapa ner det i en kastrull och tillsätt kokosmjölk, buljongtärningar och
2
8 deciliter vatten. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter.
3
2. Tillsätt fisksås och limesaft. Vänd i lax och nudlar, ta av från plattan och låt stå med lock ett par minuter.
4
3. Häll upp i skålar, toppa med
5
salladslök, korianderblad och
6
några droppar sesamolja i varje skål. Servera med extra lime.
Näringsvärde: Kcal 590, Fett 33 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 2 g.