Läsar-recept

Laxtårta till buffén

Du behöver Botten 200 g pumpakärnor rostade 100 g solroskärnor 50 g smör 1 nypa salt Fyllning 5 st hårdkokta ägg 200 g lax rökt...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

Botten

200 g pumpakärnor rostade
100 g solroskärnor
50 g smör
1 nypa salt

Fyllning

5 st hårdkokta ägg
200 g lax rökt
1 dl gräslök finhackad
2 msk senap
2 dl crème fraîche
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 g löjrom
dillkvistar

Gör så här

Lägg pumpakärnor och solroskärnor i en mixer och mixa till ett grovt mjöl. Nyp ihop med smöret och tillsätt salt. Tryck ut massan i botten på en pajform med löstagbar kant och ställ i kylen. Rör sedan ihop fyllningen. Skala och hacka äggen. Finhacka laxen men spara några bitar till dekoration. Blanda ägg, lax, gräslök och senap i en skål. Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen över pajskalet och ställ kallt minst två timmar innan servering. Ta bort kanten på pajormen innan servering och dekorera med löjrom, laxskivor och dillkvistar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top