Läsar-recept

LCHF-Fiskpudding med ärtmos

Du behöver 1 kg fisk blandad 4 st ägg 1.5 dl grädde kryddor salt, peppar, lökpulver och paprikapulver, eller andra valfria kryddor. Dill istället för...

Tillagningstid: 60 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 kg fisk blandad
  • 4 st ägg
  • 1.5 dl grädde
  • kryddor salt, peppar, lökpulver och paprikapulver, eller andra valfria kryddor. Dill istället för paprikapulver är också gott.
  • smör till formen
  • 600 g frysta ärtor
  • 75 g smör

Gör så här

1
Koka hälften av fisken (eller använd överbliven kokt fisk)ca 5-10 minuter i vatten och använd hålslev att fiska upp fisken,man kan använda allt rått om man vill, dock blir den då “vattnigare”.

2
Lägg all kokt fisk i en matberedare tillsammans med den råa fisken. Krydda och häll i grädden och äggen.

3
Vispa samman några minuter. Häll upp i en form med smält smör i.

4
Grädda i 175 grader ca 45 minuter, eller tills den är färsig.

5

6
Ärtmoset

7
Koka hastigt upp ärtorna i lättsaltat vatten, häll av vattnet och tillsätt smöret, mixa med en mixer stav.

8
Servera gärna med smält smör.


Kommentar:
För att se mer av vad jag lagar enligt LCHF besök gärna min blogg!

www.fridalvjonsson.blogspot.com

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top