Du behöver
- 1 kg fisk blandad
- 4 st ägg
- 1.5 dl grädde
- kryddor salt, peppar, lökpulver och paprikapulver, eller andra valfria kryddor. Dill istället för paprikapulver är också gott.
- smör till formen
- 600 g frysta ärtor
- 75 g smör
Gör så här
1
Koka hälften av fisken (eller använd överbliven kokt fisk)ca 5-10 minuter i vatten och använd hålslev att fiska upp fisken,man kan använda allt rått om man vill, dock blir den då “vattnigare”.
2
Lägg all kokt fisk i en matberedare tillsammans med den råa fisken. Krydda och häll i grädden och äggen.
3
Vispa samman några minuter. Häll upp i en form med smält smör i.
4
Grädda i 175 grader ca 45 minuter, eller tills den är färsig.
5
6
Ärtmoset
7
Koka hastigt upp ärtorna i lättsaltat vatten, häll av vattnet och tillsätt smöret, mixa med en mixer stav.
8
Servera gärna med smält smör.
För att se mer av vad jag lagar enligt LCHF besök gärna min blogg!
www.fridalvjonsson.blogspot.com