Leversaltimbocca med couscous

Du behöver 4 prt couscous 1 st hönsbuljong tärning 250 g haricots verts späda 400 g ungnötslever halvtinad 0.5 st salvia kruka färsk skinka ca...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt couscous
  • 1 st hönsbuljong tärning
  • 250 g haricots verts späda
  • 400 g ungnötslever halvtinad
  • 0.5 st salvia kruka färsk
  • skinka ca 8 skivor lufttorkad
  • 0.5 dl vetemjöl
  • smör att steka i
  • 2 dl marsalavin
  • salt svartpeppar

Gör så här

1
Tillaga couscous i hönsbuljong efter paketets anvisning. Koka ansade bönor i 2–3 minuter i lättsaltat vatten.

2
Dra bort leverns hinna. Skiva halvcentimetertjockt och lägg ett par salviablad på varje skiva, täck med skinkskiva, fäst med tand­petare.

3
Vänd i vetemjöl, klappa in ordentligt i ytan. Stek i lättbrynt smör ett par minuter bara på varje sida i ganska hett stekjärn. Ta upp och vispa ut pannan med vin, salta och peppra både sky och lever efteråt.

4
Tips! Välj leverbit utan synliga grova hinnor. Portvin, sherry och madeira går lika bra som marsala.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 624, fett 13 g, kolhydrater 66 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top