Du behöver
- 4 prt couscous
- 1 st hönsbuljong tärning
- 250 g haricots verts späda
- 400 g ungnötslever halvtinad
- 0.5 st salvia kruka färsk
- skinka ca 8 skivor lufttorkad
- 0.5 dl vetemjöl
- smör att steka i
- 2 dl marsalavin
- salt svartpeppar
Gör så här
1
Tillaga couscous i hönsbuljong efter paketets anvisning. Koka ansade bönor i 2–3 minuter i lättsaltat vatten.
2
Dra bort leverns hinna. Skiva halvcentimetertjockt och lägg ett par salviablad på varje skiva, täck med skinkskiva, fäst med tandpetare.
3
Vänd i vetemjöl, klappa in ordentligt i ytan. Stek i lättbrynt smör ett par minuter bara på varje sida i ganska hett stekjärn. Ta upp och vispa ut pannan med vin, salta och peppra både sky och lever efteråt.
4
Tips! Välj leverbit utan synliga grova hinnor. Portvin, sherry och madeira går lika bra som marsala.
Näringsvärde: Kcal 624, fett 13 g, kolhydrater 66 g, fibrer 5 g