Sockerkaka med limekräm och mango

Du behöver smör och ströbröd till formen Sockerkaka 150 g smör rumsvarmt 3 dl socker 3 st ägg 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5...

Tillagningstid: 75 minuter
8 portioner

Du behöver

  • smör och ströbröd till formen

Sockerkaka

150 g smör rumsvarmt
3 dl socker
3 st ägg
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk äkta vaniljpulver
0,5 st citron rivet skal + pressad saft

Limekräm

2 dl crème fraîche
3 msk florsocker + till dekoration
0,5 st lime rivet skal + pressad saft

Garnering

1 st mango mogen
1 st lime i klyftor
1-2 msk mynta plockad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter. 

2

Dela smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt sockret och vispa allt fluffigt med elvisp. Rör ner ett ägg i taget under vispning. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver samt vaniljpulver.  Rör ner citronskal och saft. 

3

Fyll formen med kaksmeten och grädda i mitten av ugnen tills ­kakan är torr, ca 40–45 minuter. Låt svalna.

4

Limekräm Vispa crème fraiche med florsocker, limeskal och saft tills krämen tjocknat något.

5

 GarneringSkala och skär mangon i mindre bitar eller skivor. Garnera kakan med mango, lime och mynta. Pudra gärna över lite florsocker och servera limekrämen vid sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top