Du behöver
- 5 dl linser röda
- 7 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk salt
- 2 tsk röd chili
- 2 st vitlöksklyftor skalade
- 0.5 dl olivolja extra virgin
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk paprikapulver
- salt
Gör så här
1
Spola av linserna i en sil under kallvattenskranen. Koka upp vatten med buljongtärning och salt. Häll linserna i buljongen och koka dem mjuka, cirka 10 minuter.
2
Häll linserna med sitt spad i mixer eller matberedare. Mixa till puré med chili, grovhackad vitlök, olivolja, vinäger och paprikapulver. Smaka av med salt om så behövs. Tryck ut purén i ett par små formar som klätts med plastfilm. Ställ i kylskåp.
3
Pastejen kan bredas på bröd, eller användas som dipp.