Linssallad med chevre och tomat

Du behöver 1 dl svarta linser + 3 dl vatten 1 st timjan kvist 2 msk olivolja 1 msk balsamvinäger salt nymalen svartpeppar 200 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl svarta linser + 3 dl vatten
  • 1 st timjan kvist
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt nymalen svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 16 st körsbärstomater
  • 100 g rucola
  • 1 dl valnötter rostade
  • 1 msk flytande honung
  • salt nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Skölj linserna och koka dem med en kvist timjan på låg värme i osaltat vatten i cirka 20 minuter, tills de är mjuka men ändå fasta. Ta av från plattan och låt stå i fem minuter. Häll av linserna i ett durkslag, häll dem i en skål och blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

2
Kantskär chevren och dela i mindre bitar. Skölj och klyfta tomaterna. Lägg upp linser, rucola, tomater och chevre i fyra tallrikar. Strö över valnötter och ringla över honung. Salta och peppra en aning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top