Linssoppa med curry och blåkål

Du behöver 300 g lammfärs 1 ägg 1/2 dl ströbröd 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1 klyfta vitlök 1 morot i små stavar...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 morot i små stavar
  • 3 potatisar i skivor
  • 1 liten gul lök i strimlor
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • ev 1 tsk gurkmeja
  • saften av 1/2 citron
  • 2 msk kycklingfond + 7 dl vatten
  • 2 dl kokta linser, från burk går bra
  • salt och peppar
  • Tillbehör:
  • lite strimlad rödkål
  • bladpersilja
  • naanbröd

Gör så här

1
Börja med frikadellerna. Knäck ägget i en bunke, blanda i ströbrödet och låt det svälla i fem minuter. Blanda i salt och peppar, pressa

2
i vitlöken och blanda sist i köttfärsen. Forma små frikadeller, något mindre än vanliga köttbullar.

3
Fräs morot, potatis och lök i botten på en kastrull i olja. Tillsätt curry, spiskummin och gurkmeja. Häll på citronsaft, fond och vatten och låt allt få ett uppkok. Sjud soppan tills morötterna känns lagom mjuka. Lägg i frikadellerna, koka upp och sjud tills de flyter upp, då är soppan klar. Rör i väl sköljda linser så att de blir varma. Smaka av med salt och peppar.

4
Förväll kålstrimlorna några minuter i lite vatten utan salt. Häll av vattnet och servera kålen till soppan med lite grovt hackad bladpersilja och naanbröd som brukar finnas i större matbutiker. Falafelbröd går också bra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top