Lunchtallrik med kycklingsallad

Du behöver 1/2 påse (50 g) flagad mandel 1 grillad kyckling 4 stjälkar selleri Dressing: 1 dl olivolja extra virgin 1 msk fransk senap 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1/2 påse (50 g) flagad mandel
  • 1 grillad kyckling
  • 4 stjälkar selleri
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja extra virgin
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 msk vatten
  • stänk av tabasco
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • Garnering:
  • 1–2 knippor grön sparris, kokt
  • 2 stora syrliga äpplen
  • ca 150 g blandad grönsallad

Gör så här

1
Rosta flagade mandlar gyllene i torr stekpanna. Lägg mandlarna på en tallrik och låt dem svalna.

2
Dela kycklingen i fyra delar, bena ur och ta bort skinnet om så önskas. Skär bitarna i skivor eller småbitar som passar till sallad.

3
Skölj selleristjälkarna och skiva dem i knappt centimetertjocka skivor. Blanda samman kyckling, selleri och mandel.

4
Mixa samman ingredienserna till dressingen med mixerstav tills dressingen går ihop till en simmig sås. Häll den över kycklingsalladen och vänd med två gafflar. Låt salladen stå till sig i kylskåpet tills serveringsdags.

5
Fördela kycklingsalladen på tallrikar, garnera med sparris, skivade äpplen och väl sköljda och slungade grönsalladsblad.


Kommentar:
Servera bröd och ost till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top