Du behöver
- 1/2 påse (50 g) flagad mandel
- 1 grillad kyckling
- 4 stjälkar selleri
- Dressing:
- 1 dl olivolja extra virgin
- 1 msk fransk senap
- 2 msk pressad citronsaft
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk kycklingfond
- 1 msk vatten
- stänk av tabasco
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm vitpeppar
- Garnering:
- 1–2 knippor grön sparris, kokt
- 2 stora syrliga äpplen
- ca 150 g blandad grönsallad
Gör så här
1
Rosta flagade mandlar gyllene i torr stekpanna. Lägg mandlarna på en tallrik och låt dem svalna.
2
Dela kycklingen i fyra delar, bena ur och ta bort skinnet om så önskas. Skär bitarna i skivor eller småbitar som passar till sallad.
3
Skölj selleristjälkarna och skiva dem i knappt centimetertjocka skivor. Blanda samman kyckling, selleri och mandel.
4
Mixa samman ingredienserna till dressingen med mixerstav tills dressingen går ihop till en simmig sås. Häll den över kycklingsalladen och vänd med två gafflar. Låt salladen stå till sig i kylskåpet tills serveringsdags.
5
Fördela kycklingsalladen på tallrikar, garnera med sparris, skivade äpplen och väl sköljda och slungade grönsalladsblad.
Servera bröd och ost till.