Lyxcarbonara bakad i ugn

Du behöver 4 st pasta tagliatelle eller spagetti 1 st paket bacon (140 g) 0.5 msk smör salt peppar 2 dl parmesanost färskriven 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st pasta tagliatelle eller spagetti
  • 1 st paket bacon (140 g)
  • 0.5 msk smör
  • salt peppar
  • 2 dl parmesanost färskriven
  • 1 msk matolja
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st ägg

Garnering:

2.5 msk persilja strimlad
1 dl Parmesan färskriven

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen om du inte använder färdigkokt pasta.

2
Skär baconet i breda strimlor och fräs i smöret i en stekpanna, medan pastan kokar, cirka 3 minuter. Häll av pastan och blanda den med baconstrimlorna i pannan. Salta och peppra. Blanda i parmesan.

3
Fördela blandningen i 4 oljade ugnssäkra portionsformar. Ringla över grädden blandad med äggen.

4
Gratinera i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

5
Garnering: Toppa med persilja och parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top