Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Icakuriren Recept

Lyxig lättlagad lax med ingefära och honung

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (145)

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 4 bitar laxfilé à 150 g
  • ca 5 cm färsk ingefära
  • 3 msk flytande honung
  • 3 msk soja
  • 1 chilifrukt eller 2 msk sweet chili sås
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk (2 dl) crème fraiche med paprika chili

Gör så här

  • Grovriv den skalade ingefäran och blanda med honung, soja, finhackad chili och finskivad vitlök till en marinad.
  • Lägg laxbitarna i en ugnssäker form och häll marinaden över.
  • Ställ mitt i ugnen i 175°C, 20-30 minuter tills laxen är färdig. Ta upp laxen på ett fat och häll av spadet i en kastrull. Blanda med crème fraichen och låt koka upp till en krämig sås. Smaka eventuellt av med mera soja eller honung.
  • Servera med jasminris och en blandad sallad.

Kommentarer

Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

 

Kommentarer

 

# 01 Mums

Mycket god lax :) och även de som inte tycker så mycket om lax gillar denna!

2015-04-09, 08:24 | Marie

# 02 Lyxig lax

Den blev väldig kletig, mycket bättre utan framförallt sojan, som gjorde att det blev brunt och såg inte gott ut. Testa med bara chilli, vitlök, ingefära och honung!

2015-04-06, 19:21 | Pia Brockman

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: