Lyxig limepaj på amerikanskt vis

Du behöver Pajskal: 125 g digestivekex original 100 g salta kex 100 g smält smör Fyllning: 1 st kondenserad mjölk (ca 400 g), sötad 4...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

Pajskal:

125 g digestivekex original
100 g salta kex
100 g smält smör

Fyllning:

1 st kondenserad mjölk (ca 400 g), sötad
4 st lime saften
2 dl vispgrädde

Topping:

250 g jordgubbar
3.5 msk socker
3 st mynta bladen

Garnering:

2 dl crème fraîche
1 st lime vältvättad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Finfördela kexen i matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut massan, även upp på kanterna, i en pajform (cirka 22 centimeter i diameter). Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt kallna. Blanda den kondenserade mjölken och limesaften i en bunke. Vispa grädden till mjuka toppar och vänd ner den försiktigt. Häll fyllningen i pajskalet och bred ut den. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp 4–5 timmar, gärna över natten.

2
Skiva bären och blanda dem med socker och strimlad mynta.

3
Vispa upp och bred crème fraiche på pajen. Toppa med bär och limeskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top