Lyxpasta med räkor

Du behöver 500 g räkor med skal 0.75 dl ärter färska eller frysta 500 g sparris färsk eller fryst grön 200 g sockerärtor färska eller...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 0.75 dl ärter färska eller frysta
  • 500 g sparris färsk eller fryst grön
  • 200 g sockerärtor färska eller frysta
  • 1 st citron
  • 1 st lime
  • 1 st körvel eller persilja
  • 250 g pasta helst smal bandspagetti eller tagliatelle
  • äggulor
  • 1.25 dl matlagningsgrädde
  • 1.25 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • vitpeppar nymalen
  • 2 msk smör eller margarin

Gör så här

1
Tina och skala räkorna. Tina frysta ärter. Skär av sparrisknopparna cirka 6 cm långa. Spara resten till ett annat tillfälle. Skär av de frysta innan de tinat. Ansa de färska sockerärterna och skär dem eller de frysta snett över i 3 cm breda bitar.

2

3
Finriv skalen på citron och lime. Pressa ur saften. Plocka av körvelbladen från stjälkarna.

4
Koka pastan i rikligt med saltat vatten och lite olja.

5

6
Vispa ihop äggulor, grädde och buljong med 2 msk citron- och limesaft, socker, lite salt och peppar i en skål. Placera den över en kastrull med kokande vatten. Vispa medan såsen värms upp och blir krämig. Håll den varm under lock.

7

8
Den får absolut inte koka för då skär (flockar) den sig. Smält matfettet i en stor kastrull och låt sparrisen fräsa i det en stund, salta lätt. Tillsätt sockerärterna och låt dem fräsa med 1 minut. Ta kastrullen från värmen.

9

10
Blanda den färdiga pastan med sparris, sockerärter och ärter. Lägg i räkor och körvelblad. Fördela blandningen på uppvärmda tallrikar. Häll sås över och strö på citron- och limeskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top