Långbakad lammstek med rosmarin

Du behöver 1 st lammstek (ca 3 kg) 1 msk olivolja salt 4 st kanelstänger 4 st rosmarin kvistar 4 st vitlöksklyftor Gör så här...

Tillagningstid: 180 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 st lammstek (ca 3 kg)
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 4 st kanelstänger
  • 4 st rosmarin kvistar
  • 4 st vitlöksklyftor

Gör så här

1
Gnid in lammsteken med olivolja och salt. Lägg den i ett ugnsfast fat med höga kanter och lägg i kryddorna och 3 deciliter vatten.

2
Ställ in lammsteken i en 200 grader het ugn och skruva omedelbart ner temperaturen till 100 grader.

3
Låt lammsteken stå tills innertemperaturen är 58 grader (använd stektermometer), 2 1/2–3 timmar.

4
Sila skyn som bildats på fatet (tillsätt ev mer vatten) och mixa den med en stavmixer. Servera lammet med sky och rostad potatis.


Kommentar:
Receptet är från Tareq Taylors bok “Om mat och kärlek” (Ica Bokförlag).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top