Mördegsblommor med pärlsocker

Du behöver 4 dl (240 g) vetemjöl 1/2 dl (45 g) strösocker 1 äggula eller 1/2 ägg 200 g kallt smör eller margarin uppvispat ägg...

Tillagningstid: 45 minuter
40 portioner

Du behöver

  • 4 dl (240 g) vetemjöl
  • 1/2 dl (45 g) strösocker
  • 1 äggula eller 1/2 ägg
  • 200 g kallt smör eller margarin
  • uppvispat ägg
  • pärlsocker
  • hackad mandel

Gör så här

Mät upp mjöl och socker i matberedaren med plastkniven monterad. Tillsätt ägg och smöret i småbitar. Arbeta samman ingredienserna på medelhastighet tills det precis bildats en degboll. Ta upp degen på bakbordet, dela i tre lika stora bitar och platta till dem lite. Låt vila i kylskåpet minst 30 minuter. Kavla ut en degbit i taget på lätt mjölat bakbord. Ta ut kakor med mått, lägg på papprad plåt, pensla med ägg och strö med pärlsocker och mandel. Grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 7 minuter till gyllene färg. Låt svalna lite på plåten och därefter kallna på galler. Förvaras svalt i tät burk.


Kommentar:
Tid 45 minuter + vilotid för deg

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top