Mörk chokladglass med jordnötter

Du behöver 3 st äggulor 0.5 dl muscovadosocker (mörkt) 150 g mörk choklad 70 % 2 dl bryggkaffe 1.5 dl vispgrädde iskall jordnötter att garnera...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 0.5 dl muscovadosocker (mörkt)
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 2 dl bryggkaffe
  • 1.5 dl vispgrädde iskall
  • jordnötter att garnera med

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält chokladen i kaffet i kastrull, dra från värmen och vispa i äggpöset.

2
Sätt kastrullen på medelvarm platta igen. Värm varsamt, under halvsnabb vispning, tills krämen tjocknar. Kyl.

3
Häll chokladkräm och grädde i glassmaskinen, starta och låt glassen stelna.

4
Tips! Ersätt hälften av sockret med (mörk) sirap för smidigare konsistens. Byt gärna ren choklad mot smaksatt, till exempel med apelsin.


Kommentar:
Receptet ger 4-6 portioner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top