Du behöver
- 200 g mörk choklad cirka 55
- ingefära ca 40 g färsk
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 msk honung
- 1 krm salt
- 25 g smör rumstempererat
- kakao ca 2 msk
Gör så här
1
Hacka chokladen fint. Skala och riv ingefäran fint och pressa saften ur rivet ner i en skål, mät upp cirka 1 msk ingefärssaft.
2
Koka upp grädde, honung och salt i en kastrull, ta av från plattan och häll i chokladen. Rör tills den smält. Tillsätt smöret skuret i tärningar och rör tills det smälter. Rör ner ingefärssaften.
3
Klä en rektangulär liten form, cirka 12 x 17 centimeter, med plastfolie och häll i chokladsmeten. Ställ att stelna i kylskåp.
4
Häll upp kakao på ett fat. Skär den stelnade tryffeln i kuber, cirka 2 x 2 centimeter, och rulla dem i kakaon. Ta gärna hjälp av en liten sked.
5
Förvara tryffeln i kylskåp i burk med lock.