Mörkokt lammbog med chorizo och mynta

Du behöver Lamm 600 g lammbog olja till stekning 1 gul lök, skalad 1 morot, skalad 1 burk krossade tomater 1 vitlök, halverad 1 msk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Lamm
  • 600 g lammbog
  • olja till stekning
  • 1 gul lök, skalad
  • 1 morot, skalad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlök, halverad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 lagerblad
  • 2 dl vitt vin
  • 4 råa chorizokorvar
  • 2 kålrötter, skalade och grovskurna
  • Gula ärtor
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 gul lök
  • 2 dl gula ärtor, blötlagda över natten
  • 1 tsk bikarbonat
  • Garnityr
  • 1 kruka mynta

Gör så här

1
Lamm Skär lammet i grova bitar. Bryn lammet hårt i olja i en stekpanna. Grovskär lök och morot och bryn med den på slutet.

2
Lägg över lammet i en kastrull och fyll på med tomat, vitlök, kryddor och vitt vin.

3
Låt grytan koka i cirka 1 1/2 timme, tillsätt sedan chorizon och kålrötterna och låt grytan koka i 30 minuter till. Känn efter med en kniv eller stekgaffel att köttet är mört. Ta upp korven och skär den i mindre bitar.

4
Gula ärtor

5
Stick in nejlikorna i löken och lägg alla ingredienser i en kastrull. Fyll upp med kallt vatten och koka ärtorna tills de är mjuka, cirka 1 timme.

6
Avslutning

7
Vänd ner ärtorna i grytan, och smaka av med salt och peppar. Riv över myntan grovt och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top