Du behöver
- Lamm
- 600 g lammbog
- olja till stekning
- 1 gul lök, skalad
- 1 morot, skalad
- 1 burk krossade tomater
- 1 vitlök, halverad
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk chiliflakes
- 2 lagerblad
- 2 dl vitt vin
- 4 råa chorizokorvar
- 2 kålrötter, skalade och grovskurna
- Gula ärtor
- 2 kryddnejlikor
- 1 gul lök
- 2 dl gula ärtor, blötlagda över natten
- 1 tsk bikarbonat
- Garnityr
- 1 kruka mynta
Gör så här
1
Lamm Skär lammet i grova bitar. Bryn lammet hårt i olja i en stekpanna. Grovskär lök och morot och bryn med den på slutet.
2
Lägg över lammet i en kastrull och fyll på med tomat, vitlök, kryddor och vitt vin.
3
Låt grytan koka i cirka 1 1/2 timme, tillsätt sedan chorizon och kålrötterna och låt grytan koka i 30 minuter till. Känn efter med en kniv eller stekgaffel att köttet är mört. Ta upp korven och skär den i mindre bitar.
4
Gula ärtor
5
Stick in nejlikorna i löken och lägg alla ingredienser i en kastrull. Fyll upp med kallt vatten och koka ärtorna tills de är mjuka, cirka 1 timme.
6
Avslutning
7
Vänd ner ärtorna i grytan, och smaka av med salt och peppar. Riv över myntan grovt och servera.