Majsplättar med fetaost

Du behöver 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 st burkar majskorn 3 st ägg rapsolja till stekning Till servering 2 dl turkisk yoghurt eller...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st burkar majskorn
  • 3 st ägg
  • rapsolja till stekning

Till servering

2 dl turkisk yoghurt eller rysk yoghurt
87.5 g fetaost
4 msk salladslök finhackad

Gör så här

1
Blanda mjöl och bakpulver på en tallrik.

2
Mixa majskornen i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt mjölet och kör till en jämn massa. Häll i ett ägg i taget under maskinens gång.

3
Hetta upp oljan i en panna. Lägg i smeten i cirka 1/2 dl (3 msk) stora klickar och stek plättarna gyllengula, på medelstark värme, på båda sidor, cirka 5 minuter. Servera med yoghurt, smulad feta och salladslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top