Majsplättar med tomatsalsa

Du behöver 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1.5 dl mjölk 150 g majskorn avrunna 100 g riven ost gärna cheddar 0.5 dl klippt gräslök...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 150 g majskorn avrunna
  • 100 g riven ost gärna cheddar
  • 0.5 dl klippt gräslök
  • salt
  • svartpeppar

Till stekning:

olja eller smör

Salsadipp

2 st tomater hackade
2 tsk tomatketchup

Tillbehör

frukt

Gör så här

1
1 Arbeta ihop mjöl, bakpulver, mjölk, majs, ost, gräslök, salt och peppar till en ganska kladdig deg.

2
2 Skeda ut degen i varm stekpanna med smör/olja. Eller forma plättar med mjöliga händer. Stek rätten 2–3 minuter på varje sida, lite beroende på hur tjocka du gör dem.

3
3 Hetta upp tomat och ketchup. Smaka av.

4
Plättar är gott. De här har majs bland ingredienserna. Tomatsås till och glöm inte god frukt som dessert.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top