Mandelbakelser med nougatkräm

Du behöver Mandelbottnar: 1.5 dl sötmandel skållad, skalad och mald 1.5 dl strösocker 4 st äggvitor hårt vispade smör vetemjöl nougat 0.5 dl strösocker sötmandel...


4 portioner

Du behöver

Mandelbottnar:

1.5 dl sötmandel skållad, skalad och mald
1.5 dl strösocker
4 st äggvitor hårt vispade
smör
vetemjöl
nougat
0.5 dl strösocker
sötmandel hackad
olja

Äggkräm

4 st äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
50 g smör

Dekor:

mandel flisad
myntablad eller citronmeliss
citrusskal i tunna skivor

Gör så här

1
Placera ett eller två bakplåtspapper på plåt. Blanda mandel och socker till bottnarna. Vänd ner vitorna.

2
Smörj bakplåtspapperet. Mjöla tunt. Markera för 30 rundlar (cirka 6 centimeter i diameter). Fördela smeten tunt på bakplåtspapperet. Grädda i 200 graders ugnsvärme 5–7 minuter. Lossa och låt bottnarna kallna.

3
Smält sockret med mandeln till nougaten. Häll ut nougaten på en oljad plåt och låt kallna. Krossa nougaten i en mortel.

4
Blanda äggulor, grädde, socker och smör i en rostfri kastrull. Låt massan sjuda under vispning tills den tjocknar. Skulle krämen skära sig, sätt till lite kokande vatten. Rör ner nougaten.

5
Lägg ihop så många bakelser du behöver. Tre lager mandelbottnar med kräm emellan. Toppa med lite kräm, mandel och något grönt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top