Du behöver
- 2 äggvitor
- 3 dl florsocker
- 1 dl flagad mandel
- 300 g djupfrysta bär utan kärnor
- 3–4 msk strösocker
- 2 msk nypressad lime- eller citronsaft
- 1/2 dl (lätt)mjölk
Gör så här
1
Värm ugnen till 125 grader. Elvispa äggvitan fast med sockret, lite i taget, i fettfri skål med rena vispar.
2
Krossa 2/3 av mandelflagorna lite mindre och vänd i dem. Sleva upp i spritspåse och klipp av snibben drygt centimeterbrett.
3
Spritsa cirka 12 decimeterlånga tjocka korvar på papprad plåt. Strö på resterande mandel och grädda cirka 1 timme till frasigt skal med segt inkråm. Låt kallna på galler.
4
Häll djupfrysta bär, strösocker, citrusjuice och mjölk i matberedaren. Mixa.
5
Smaka sockermängden, sura bär behöver mer socker. Servera bums, eller skeda upp glasskulor att stoppa i frysen till lite senare.
6
Även marängerna kan göras någon dag i förväg.