Mandelmaränger med snabb bärsorbet

Du behöver 2 äggvitor 3 dl florsocker 1 dl flagad mandel 300 g djupfrysta bär utan kärnor 3–4 msk strösocker 2 msk nypressad lime- eller...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 äggvitor
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl flagad mandel
  • 300 g djupfrysta bär utan kärnor
  • 3–4 msk strösocker
  • 2 msk nypressad lime- eller citronsaft
  • 1/2 dl (lätt)mjölk

Gör så här

1
Värm ugnen till 125 grader. Elvispa äggvitan fast med sockret, lite i taget, i fettfri skål med rena vispar.

2
Krossa 2/3 av mandelflagorna lite mind­re och vänd i dem. Sleva upp i spritspåse och klipp av snibben drygt centimeterbrett.

3
Spritsa cirka 12 decimeterlånga tjocka korvar på papprad plåt. Strö på resterande mandel och grädda cirka 1 timme till frasigt skal med segt inkråm. Låt kallna på galler.

4
Häll djupfrysta bär, strösocker, citrusjuice och mjölk i matberedaren. Mixa.

5
Smaka sockermängden, sura bär behöver mer socker. Servera bums, eller skeda upp glasskulor att stoppa i frysen till lite senare.

6
Även marängerna kan göras någon dag i förväg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top