Du behöver
- 1.5 dl sötmandel
- 250 g nougat
- 150 g mörk choklad
- 0.5 tsk kanel malen
Topping
50 g mjölkchoklad
flingsalt
Gör så här
1
Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den har fått lite färg.
2
Dela nougat och choklad i mindre bitar, lägg i en skål och smält över ett vattenbad. Rör ner mandel och kanel.
3
Klä insidan av en form, cirka 15 x 20 centimeter, med bakplåtspapper. Fördela smeten jämnt i formen. Ställ kallt att stelna i minst en timme.
4
Skär nougaten i bitar och lägg över på ett fat eller en bricka. Smält mjölkchokladen. Rippla eller spritsa den över konfekten.
5
Smula lite flingsalt över varje chokladbit. Låt stelna. Förvara svalt men helst inte kallt.
Rippla? Utan specialverktyg hemma går det lättast med en liten dessertgaffel. Doppa den i smält choklad och ”rippla”, alltså dra med snabba rörelser gaffeln precis ovanför ytan på konfekten. Då får man fina tunna streck av chokladen.
Man kan även lägga chokladen i en spritspåse och klippa ett ytterst litet hål. Spritsa sedan chokladen tunt på konfekten.