Du behöver
- 1 påse pinjenötter
- 1–2 mango
- 1 gurka
- 12–16 cocktailtomater
- 2 avokador
- 1 påse sallad, gärna rucola
- 1 paket (150 g) fetaost
- Dressing:
- 2 krukor färsk basilika
- 2 vitlöksklyftor
- 2 äggulor
- 2 msk fransk senap
- 1/2 tsk salt
- 1/2–1 krm kajennpeppar
- 3 dl olja
Gör så här
1
Rosta pinjenötterna på svag värme i torr stekpanna tills de får lite färg. Låt svalna.
2
Skala och skär mangon i bitar. Skär gurka, tomater och avokado i bitar, hacka sallad.
3
Dressing Mixa basilika och vitlök i matberedare. Lägg i äggulor, senap, salt och kajennpeppar. Starta matberedaren och tillsätt oljan, lite i taget. Kör tills allt är väl blandat och dressingen tjocknat. Späd med lite vatten om såsen blir alltför tjock.
4
Blanda grönsaker, frukt och smulad fetaost och fördela på fyra tallrikar. Toppa med pinjenötter och ringla över dressingen.