Mangosalsa med thaibasilika

Du behöver 0.5 st mango 0.5 st gurka 1 st röd chili liten basilika några kvistar, gärna thai mynta några kvistar 1 msk olivolja 1...

Tillagningstid: 10 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 0.5 st mango
  • 0.5 st gurka
  • 1 st röd chili liten
  • basilika några kvistar, gärna thai
  • mynta några kvistar
  • 1 msk olivolja
  • 1 st lime saften
  • salt peppar

Gör så här

1
1 Skala mangon och skär loss köttet från kärnan. Skär det i 1/2 cm stora tärningar. Skala gurkan, halvera den på längden två gånger och skär bort kärnorna. Tärna även gurkan fint.

2
2 Dela och kärna ur chilin och finhacka den. Hacka mynta och basilika och blanda allt i en skål med olivolja och lime. Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top