Mangosorbet med mandeltopping

Du behöver 2 dl strösocker 2 dl vatten 1–2 msk flagad mandel 1–2 nektariner 4 dl mangofruktdryck 1 äggvita Gör så här 1 Koka upp...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1–2 msk flagad mandel
  • 1–2 nektariner
  • 4 dl mangofruktdryck
  • 1 äggvita

Gör så här

1
Koka upp socker och vatten, sjud 3–4 minuter och kyl så snabbt som möjligt.

2
Rosta mandeln lätt ljusbrun i torr, varm stekpanna under passning. Ta upp.

3
Skiva och tärna tvättade nektariners fruktkött, kyl.

4
Häll mangojuice och 1/2 deciliter sockerlag i glassmaskin, sätt i gång den. Vispa upp äggvitan med en gaffel och droppa ner den i glassmaskinen under gång. När glassen fått smidig konsistens kan den stoppas i frysen, men tinas 5–10 minuter innan den serveras. Eller servera bums! Toppa med mandel och nektarinströssel.


Kommentar:
Du kan köpa färdig mangosorbet, eller göra egen om du har glassmaskin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top