Marängkrisptårta med rabarberkompott

Du behöver Botten 4 st äggvitor 2 dl strösocker 3 dl cornflakes Kräm 4 st äggulor 1 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 msk vetemjöl...

Tillagningstid: 50 minuter
10 portioner

Du behöver

Botten

4 st äggvitor
2 dl strösocker
3 dl cornflakes

Kräm

4 st äggulor
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl potatismjöl för den som inte tål gluten
1 msk vaniljsocker

Rabarberkompott

400 g rabarber
1 dl strösocker

Garnering

4 dl vispgrädde
hallon
myntablad hackade

Gör så här

1
Bottnar Sätt ugnen på 125 grader.

2
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner sockret. Krossa cornflakes och blanda i. Bred ut på smörat bakplåtspapper i en långpanna (cirka 30 x 40 cm) och grädda längst ner i ugnen cirka 1 timme och 15 minuter.

3
Kräm Blanda äggulor, socker, grädde och mjöl i en kastrull och

4
sjud ihop till en tjock kräm. Rör hela tiden. Låt krämen svalna och rör i vaniljsocker.

5
Rabarberkompott

6
Skölj rabarbern och skär i 2 cm breda bitar med en vass kniv. Sjud rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret

7
tills den mjuknat, 5–10 minuter. Låt svalna.

8
Dela tårtbotten på mitten, lägg kräm och rabarberkompott på

9
den ena delen och lägg den andra halvan ovanpå. Dekorera tårtan med vispad grädde, hallon och eventuellt myntablad.


Kommentar:
Ingeborg Wirbrant i Virserum, har skickat in receptet på tårtan till Icakurirens stora sommartårttävling 2012.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top