Marängsviss med nötkaramell

Du behöver 1.5 dl hasselnötter 1 dl socker 1 st apelsin 2 dl vispgrädde 4 st biscotti 0.5 l chokladglass 10 st maränger Gör så...

Tillagningstid: 55 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl hasselnötter
  • 1 dl socker
  • 1 st apelsin
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 st biscotti
  • 0.5 l chokladglass
  • 10 st maränger

Gör så här

1
Rosta hasselnötterna i cirka 5 minuter i het panna tills skalet spricker och nötterna börjar få fin färg. Lägg dem i en ren kökshandduk och gnugga bort så mycket som går av skalet.

2
Lägg ett smörpapper på en plåt och lägg nötterna tätt ihop på det. Häll sockret i en kastrull och smält det försiktigt utan att röra i det. Vicka på kastrullen då och då. När sockret har smält och blivit ljust gyllene häller du det försiktigt över nötterna. Låt kallna helt (cirka 30 minuter) och grovhacka sedan hasselnötskaramellen.

3
Skär bort skalet från apelsinen med en vass kniv, se till att få med allt det vita. Skär ut fina, hinnfria apelsinfiléer mellan hinnorna. Vispa grädden fluffig. Grovhacka biscottin eller mortla den lätt. Varva god chokladglass, vispad grädde, maränger, apelsinfiléer, nötkaramell och biscotti i fina glas och servera direkt.


Kommentar:
Uppdatera marängsvissen med hasselnötskaramell, biscotti och frisk apelsin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top