Margaretas squashsoppa med färskost

Du behöver 2 st squash ca 500 g 2 st morötter små 1 st knipplök 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör 5 dl buljong 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st squash ca 500 g
  • 2 st morötter små
  • 1 st knipplök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 5 dl buljong
  • 2 st äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g färskost av philadelphiatyp
  • salt, vitpeppar
  • hackad persilja

Gör så här

1
Skölj squashen, putsa och skär i tärningar. Skala och tärna morötterna. Finhacka lök och vitlök. Smält smöret i en kastrull, fräs lök och vitlök blanka. Lägg i squash och morötter och låt fräsa med en liten stund. Häll på buljong och koka 15 minuter. Mixa soppan slät och koka upp den igen. Ta kastrullen från värmen.

2
Vispa samman äggulor och grädde. Vispa ner i en tunn stråle i soppan. Klicka i osten och vispa tills den smält. Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja och servera soppan med rostat bröd om så önskas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top