Marmelad av krusbär med lime

Du behöver 750 g krusbär 2.5 dl vatten 1 kg syltsocker limefrukt rivet skal av 2 2 msk valnötter grovhackade Gör så här 1 Krossa...

Tillagningstid: 20 minuter
14 portioner

Du behöver

  • 750 g krusbär
  • 2.5 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
  • limefrukt rivet skal av 2
  • 2 msk valnötter grovhackade

Gör så här

1
Krossa först bären i matberedare. Häll krusbärskrosset i en kastrull. Rör ner vatten, socker, limeskal och valnötter. Koka upp under omrörning. Bubbelkoka marmeladen utan lock 5 minuter. Rör om ibland.

2
Den varma marmeladen är tunn och kan skikta sig i saft och bär om den hälls på burk direkt. Sätt kastrullen i diskhon i kallt vatten och rör om då och då medan marmeladen svalnar. Häll sedan på rena burkar som förvaras svalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top