Du behöver
- 350 g mörk choklad
- 2 dl salta jordnötter
- 150 g marshmallows
- 50 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 1.25 dl vispgrädde
- 0.25 tsk salt
Gör så här
1
Fodra en form, cirka 20 x 25 centimeter, med bakplåtspapper. Hacka chokladen fint. Hacka jordnötterna grovt.
2
Klipp varje marshmallow i fyra bitar ner i en kastrull. Tillsätt smör, socker, grädde och salt och värm på medelvärme tills alla marshmallows smält. Rör då och då och se till att det inte bränns i botten.
3
Ta av från plattan och rör ner chokladhacket. Rör tills det smält helt och häll sedan upp i formen. Strö över jordnötterna.
4
Låt svalna i rumstemperatur och låt sedan stelna helt i kyl. Lyft upp ur formen med hjälp av bakplåtspappret och skär i cirka 3 x 3-centimetersbitar. Förvara i tättslutande burk i kyl.