Marshmallowfudge med salta jordnötter

Du behöver 350 g mörk choklad 2 dl salta jordnötter 150 g marshmallows 50 g smör 1.5 dl strösocker 1.25 dl vispgrädde 0.25 tsk salt...

Tillagningstid: 35 minuter
45 portioner

Du behöver

  • 350 g mörk choklad
  • 2 dl salta jordnötter
  • 150 g marshmallows
  • 50 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.25 dl vispgrädde
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

1
Fodra en form, cirka 20 x 25 centimeter, med bakplåtspapper. Hacka chokladen fint. Hacka jordnötterna grovt.

2
Klipp varje marshmallow i fyra bitar ner i en kastrull. Tillsätt smör, socker, grädde och salt och värm på medelvärme tills alla marshmallows smält. Rör då och då och se till att det inte bränns i botten.

3
Ta av från plattan och rör ner chokladhacket. Rör tills det smält helt och häll sedan upp i formen. Strö över jordnötterna.

4
Låt svalna i rumstemperatur och låt sedan stelna helt i kyl. Lyft upp ur formen med hjälp av bakplåtspappret och skär i cirka 3 x 3-centimetersbitar. Förvara i tättslutande burk i kyl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top