Matjescocktail med skarpsås

Du behöver 2 hårdkokta äggulor 2 råa äggulor 2–3 msk senap 1 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 2 msk ljus vinäger 3 dl gräddfil...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 hårdkokta äggulor
  • 2 råa äggulor
  • 2–3 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk ljus vinäger
  • 3 dl gräddfil
  • 8–16 kokta färskpotatisar
  • 16 ansade rädisor
  • grönt från 2–3 salladslökar
  • 2 burkar (à 200 g) matjesfiléer

Gör så här

1
Sås:

2
Pressa ner de kokta gulorna i en bunke genom en metallsil eller mosa fint med gaffel. Tillsätt de råa gulorna, blanda väl. Blanda i senap – mindre mängden först – samt salt, peppar och vinäger. Rör också ner gräddfil och smaka.

3
Vänd i mera senap och/eller vinäger, lite i sänder, om du vill ha skarpare sås. Såsen kan förvaras i kyl över en natt.

4
Matjescocktail:

5
Skiva potatis och rädisor grovt, salladslök tunnare. Dela sillen i halvcentimeterssmala bitar. Fördela allt i cocktailglas eller liknande. Ringla sås över strax före servering.


Kommentar:
Tips! Använd slät senap, gärna fransk typ.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top