Matmuffins med tomat och feta

Du behöver Fyllning 18 st körsbärstomater 1 msk olivolja salt peppar 1 dl bladspenat tinad 150 g fetaost 1 dl oliver kärnfria Muffins 4.5 dl...

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner

Du behöver

Fyllning

18 st körsbärstomater
1 msk olivolja
salt
peppar
1 dl bladspenat tinad
150 g fetaost
1 dl oliver kärnfria

Muffins

4.5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 st ägg
3 msk olivolja
2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

1
Nagga tomaterna med en gaffel och fräs dem i oljan 2–3 minuter. Salta och peppra. Låt kallna.

2
Krama ur all vätska ur spenaten och hacka den grovt. Skär fetaosten i små tärningar. Skölj oliverna och låt dem rinna av.

3
Sätt ugnen på 225 grader. Placera dubbla muffinsformar på en plåt, gärna en muffinsplåt.

4
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Blanda ihop ägg, olivolja och yoghurt i en stor bunke, använd gärna elvisp. Vänd ner mjölblandningen och arbeta ihop till en tjock smet. Vänd försiktigt ner tomater, spenat, fetaost och oliver.

5
Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top