Mazariner med citronsmak

Du behöver 180 g vetemjöl (3 dl) 0.5 tsk bakpulver 0.5 dl strösocker 0.5 st ägg 100 g smör 15 st mazarinformar av plåt eller...

Tillagningstid: 60 minuter
15 portioner

Du behöver

  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 st ägg
  • 100 g smör
  • 15 st mazarinformar av plåt eller folie
  • 100 g flagad mandel
  • 50 g smör
  • 2 st ägg små
  • 1 dl strösocker
  • 1 st citron rivet skal av
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk citronsaft nypressad

Gör så här

1
Mixa samman mjöl, bakpulver, socker, ägg och smör till bottnarna. Lägg degen i kylen någon timme.

2
Värm ugnen till 200 grader. Dela degen i 12–15 lika bitar beroende på hur stora formarna är (lättast med våg). Tryck ut en degbit i varje forms botten och upp till kanten. Stötta degkantena med alfolie, pricka bottnarna och förgrädda formarna 7 minuter. Låt svalna.

3
Mixa mandel finsmulig. Smält smöret till fyllningen. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, blanda i mandel, svalnat smör och citronskal.

4
Fördela fyllningen i de förgräddade formarna, upp till någon millimeter under randen. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter, till fin färg. Ta ut, låt svalna och lossa kakorna ur formarna.

5
Sikta florsockret och rör ut det till trögflytande glasyr med citronsaften, lite i sänder. Bred glasyr på fyllningen och låt stelna.


Kommentar:
Receptet tar lite mer än en timme om man räknar med degkylningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top