Läsar-recept

Mazarinkaka med fläderkräm

Du behöver smör till formen 100 g mandel 500 g mandelmassa 250 g smör rumstempererat 5 st ägg 1.25 dl mjöl Fläderkräm 3 st äggulor...

Tillagningstid: 75 minuter
8 portioner

Du behöver

  • smör till formen
  • 100 g mandel
  • 500 g mandelmassa
  • 250 g smör rumstempererat
  • 5 st ägg
  • 1.25 dl mjöl

Fläderkräm

3 st äggulor
2 msk strösocker
2 msk majsenastärkelse
1 dl flädersaft outspädd
1.5 dl mjölk
0.5 st vaniljstång urskrapade frön
1.5 dl vispgrädde

Dekoration:

bär eller frukt
vit choklad grovriven

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Täck bottnen av en form med löstagbar botten med bakplåtspapper. Smörj botten och kanten med smör. Hacka mandeln och strö på formens kanter.

2
Riv mandelmassan och rör ihop med smöret med elvisp. Blanda i ett ägg i taget. Vänd ner mjöl. Inget bakpulver behövs.

3
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Prova med en sticka att kakan inte är smetig. Låt svalna.

4
Fläderkräm: Vispa äggulor, socker, majsenastärkelse och flädersaft i en kastrull och värm under omrörning.

5
Tillsätt mjölk och vaniljfrön och låt puttra i några minuter till en kräm.

6
Låt krämen kallna helt och vänd sedan ihop den med vispad grädde.

7
Bred ut krämen på kakan och dekorera med bär och riven choklad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top