Melonklyftor med parmaskinka

Du behöver 0.75 dl olivolja 3.5 st basilika stjälkar 2 msk vit balsamvinäger 0.5 krm salt 0.5 st honungsmelon eller galiamelon 0.5 st cantaloupe melon...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.75 dl olivolja
  • 3.5 st basilika stjälkar
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 krm salt
  • 0.5 st honungsmelon eller galiamelon
  • 0.5 st cantaloupe melon
  • 4 skiva parmaskinka
  • svartpeppar
  • basilikablad

Gör så här

1
Värm olivoljan i en liten panna. Lägg i basilikastjälkarna och låt sjuda i oljan cirka 1 minut. Ta pannan från värmen och låt oljan kallna. Ta upp och kasta basilikastjälkarna.

2
Blanda oljan med vinäger. Smaka av med salt.

3
Skär melonhalvorna i klyftor. Toppa dem med skinkan delad på längden. Peppra, garnera med basilikablad och servera med dressingen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top