Mhamara – stark valnötsröra

Du behöver 500 g valnötter skalade 2 st röda paprikor 0.5 tsk spiskummin mald 0.5 st lök finhackad gul 50 g sambal oelek 4 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g valnötter skalade
  • 2 st röda paprikor
  • 0.5 tsk spiskummin mald
  • 0.5 st lök finhackad gul
  • 50 g sambal oelek
  • 4 msk ströbröd
  • salt efter smak
  • olivolja

Gör så här

Mixa nötter och paprikabitar var för sig. Blanda allt utom oljan. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle under omrörning tills konsistensen blir “geggig”. Smaka av.


Kommentar:
Libanesisk meze-rätt från restaurang Beirut Café i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top