Minestrone med matvete

Du behöver salt 3 dl matvete 300 g tomater 300 g morötter 4 st selleristjälkar 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor olivolja till stekning...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • salt
  • 3 dl matvete
  • 300 g tomater
  • 300 g morötter
  • 4 st selleristjälkar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 100 g färsk spenat
  • 1 näve basilika plockad
  • 1 näve persilja plockad
  • vitpeppar

Gör så här

1
1.??Koka upp 4 dl vatten med 1 krm salt och lägg i matvetet. Låt koka på svag värme under lock i 15 minuter.

2
2.??Tärna under tiden tomaterna. Skala och skär morötterna i cirka 1/2 centimeter stora bitar. Ansa sellerin och skär den i 2 centimeter långa bitar. Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i några matskedar god olivolja. Tillsätt tomater, morot och selleri och häll på buljongen. Låt småkoka i 10 minuter.

3
3. ??Strimla spenaten och finhacka örterna och lägg i dem innan servering.

4
Smaka av med salt och vitpeppar.


Kommentar:
Tillsätt en finhackad röd chili tillsammans med grönsakerna om du vill ha lite sting i soppan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top