Mintkyssar med mörk choklad

Du behöver 4 dl florsocker 1 dl vatten 1 krm ättiksprit (12 procent) 6 st pepparmyntsolja droppar olja till pensling Till garnering: 75 g mörk...


40 portioner

Du behöver

  • 4 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 krm ättiksprit (12 procent)
  • 6 st pepparmyntsolja droppar
  • olja till pensling

Till garnering:

75 g mörk choklad

Gör så här

1
Koka socker, vatten och ättik-sprit tills lagen håller trådprovet. Det vill säga du doppar tummen och pekfingret i lite kallt vatten och tar en droppe sockerlag mellan fingrarna.

2
Sedan skiljer du tummen och pekfingret åt några gånger. Sockerlagen ska då bilda små sammanhängande trådar.

3
Häll sockerlagen i en skål och rör ner pepparmyntsoljan när lagen kallnat. Arbeta massan med gaffel så att den blir slät och ganska fast.

4
Placera skålen över vattenbad och rör tills massan blir seg och tjockflytande. Klicka ut den på lätt oljat papper. Låt stelna.

5
Garnera varje kyss med en klick smält choklad. Låt stelna. Förvara svalt.


Kommentar:
Tid 1–1 1/2 timme

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top