Du behöver
- 4 dl florsocker
- 1 dl vatten
- 1 krm ättiksprit (12 procent)
- 6 st pepparmyntsolja droppar
- olja till pensling
Till garnering:
75 g mörk choklad
Gör så här
1
Koka socker, vatten och ättik-sprit tills lagen håller trådprovet. Det vill säga du doppar tummen och pekfingret i lite kallt vatten och tar en droppe sockerlag mellan fingrarna.
2
Sedan skiljer du tummen och pekfingret åt några gånger. Sockerlagen ska då bilda små sammanhängande trådar.
3
Häll sockerlagen i en skål och rör ner pepparmyntsoljan när lagen kallnat. Arbeta massan med gaffel så att den blir slät och ganska fast.
4
Placera skålen över vattenbad och rör tills massan blir seg och tjockflytande. Klicka ut den på lätt oljat papper. Låt stelna.
5
Garnera varje kyss med en klick smält choklad. Låt stelna. Förvara svalt.
Tid 1–1 1/2 timme