Du behöver
- 4 Minutfiléer
- Smör och olja till stekning
- Salt och svartpeppar
Ratatouille
- 1/2 zucchini
- 1/2 aubergine
- 1 stor röd paprika
- 1 stor gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk färsk timjan, hackad
- 1 msk färsk rosmarin, hackad
- 2 lagerblad
- 1 tsk strösocker
- 1 msk rödvinsvinäger
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
Gremolata
- 1 1/2 dl bladpersilja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 stor citron, rivet skal
Gör så här
- Skär grönsakerna i bitar. Strimla löken och hacka vitlöken.
- Stek grönsaker och lök i rikligt med olivolja tills de fått fin färg.
- Tillsätt socker och vinäger och koka upp.
- Tillsätt tomater, örter, salt och svartpeppar. Sjud på svag värme ca 15 min. Späd ev med vatten.
- Blanda vitlök, persilja och citronskal till gremolatan.
- Krydda Minutfiléerna och stek ca 3 min på varje sida.
- Toppa kycklingen med gremolata och servera med ratatouille. Smaklig måltid!