Minutfilé á la Medelhavet med ratatouille

Servera kyckling med medelhavssmaker genom att göra en läcker ratatouille och gremolata till filéerna!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 Minutfiléer
  • Smör och olja till stekning
  • Salt och svartpeppar

Ratatouille

  • 1/2 zucchini
  • 1/2 aubergine
  • 1 stor röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar

Gremolata

  • 1 1/2 dl bladpersilja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 stor citron, rivet skal

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i bitar. Strimla löken och hacka vitlöken.
  2. Stek grönsaker och lök i rikligt med olivolja tills de fått fin färg.
  3. Tillsätt socker och vinäger och koka upp.
  4. Tillsätt tomater, örter, salt och svartpeppar. Sjud på svag värme ca 15 min. Späd ev med vatten.
  5. Blanda vitlök, persilja och citronskal till gremolatan.
  6. Krydda Minutfiléerna och stek ca 3 min på varje sida.
  7. Toppa kycklingen med gremolata och servera med ratatouille. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top