Mjölkchokladmousse med kola

Du behöver 30 g flagad mandel Kola 1 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1.5 dl vispgrädde 2 tsk kakao Mjölkchokladmousse 150 g mjölkchoklad 2...


4 portioner

Du behöver

  • 30 g flagad mandel

Kola

1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1.5 dl vispgrädde
2 tsk kakao

Mjölkchokladmousse

150 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
2 st äggulor

Gör så här

1
Rosta mandeln gyllene i torr stekpanna.

2
Lägg ingredienserna till kolan i en kastrull. Koka sakta i 10-15 minuter. Häll upp ett par centimeter i portionsglas eller skålar. Låt stelna 2 timmar i kylen.

3
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Vispa grädden hårt. Rör ner äggulorna i grädden. Rör till sist i chokladen. Låt moussen stelna något i kylen 1 timme innan du spritsar den ovan på kolasmeten. Toppa med rostad mandel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top