Mjölkchokladpannacotta med hallonkaramell

Du behöver 2 st gelatinblad 4 dl mellangrädde 150 g mjölkchoklad i bitar 0.5 dl strösocker 250 g frysta hallon (halvtinade) 1 msk vatten hallon...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 4 dl mellangrädde
  • 150 g mjölkchoklad i bitar
  • 0.5 dl strösocker
  • 250 g frysta hallon (halvtinade)
  • 1 msk vatten
  • hallon till garnering

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i 10 minuter. Koka upp grädden och chok- laden. Dra den från värmen och vispa så att chokladen smälter. Krama ur gelatinet och vispa ut bladen i gräddchokladen. Häll upp i portionsglas eller skålar. Ställ kallt i 3 timmar.

2

3
Häll sockret i en kastrull. Ställ på spisen, när sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt häller du i hallonen och vattnet. Koka försiktigt så att sockret löser sig. Låt kallna. Sila bort kärnorna om du vill.

4
Toppa pannacottan med hallonkaramellen och eventuellt ett par hallon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top