Du behöver
- 35 g mjölkchoklad
- 2 msk vetemjöl extra
- mördeg 1/7 av
- 50 g mörk choklad
- 75 g smör rumstempererat
- 1 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 0.5 tsk vaniljsocker
- kakao
Gör så här
1
Finriv chokladen och arbeta in den med mjölet i mördegen. Rulla ut till 20 avlånga korvar. Låt vila kallt i cirka 30 minuter.
2
Gör under tiden frostingen. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt sedan svalna. Vispa smöret vitt och krämigt. Vispa ner florsocker, kakao och vaniljsocker. Tillsätt sist chokladen och vispa tills frostingen är slät och krämig. Lägg över i spritspåse med tyll. Lägg svalt en stund.
3
Sätt ugnen på 175 grader. Baka kakorna på bakplåtspappersklädd plåt i 8–10 minuter. De ska kännas
4
lätta utan att ha fått färg. Dra försiktigt över bakplåtspapperen på galler och låt kakorna kallna.
5
Spritsa frosting på hälften av kakorna och lägg sedan ihop med en kaka på toppen. Pudra med kakao.
Tid 30 minuter + 30 minuter att vila + cirka 10 minuter i ugn.