Mjölkchokladbröd med chokladfrosting

Du behöver 35 g mjölkchoklad 2 msk vetemjöl extra mördeg 1/7 av 50 g mörk choklad 75 g smör rumstempererat 1 dl florsocker 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 35 g mjölkchoklad
  • 2 msk vetemjöl extra
  • mördeg 1/7 av
  • 50 g mörk choklad
  • 75 g smör rumstempererat
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • kakao

Gör så här

1
Finriv chokladen och arbeta in den med mjölet i mördegen. Rulla ut till 20 avlånga korvar. Låt vila kallt i cirka 30 minuter.

2
Gör under tiden frostingen. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt sedan svalna. Vispa smöret vitt och krämigt. Vispa ner florsocker, kakao och vaniljsocker. Tillsätt sist chokladen och vispa tills frostingen är slät och krämig. Lägg över i spritspåse med tyll. Lägg svalt en stund.

3
Sätt ugnen på 175 grader. Baka kakorna på bakplåtspappersklädd plåt i 8–10 minuter. De ska kännas

4
lätta utan att ha fått färg. Dra försiktigt över bakplåtspapperen på galler och låt kakorna kallna.

5
Spritsa frosting på hälften av kakorna och lägg sedan ihop med en kaka på toppen. Pudra med kakao.


Kommentar:
Tid 30 minuter + 30 minuter att vila + cirka 10 minuter i ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top