Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Mjuk kaka med apelsin
Foto: Arne Adler

Mjuk kaka med apelsin

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (0)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

1 kaka

  • 200 g mjukt smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1/2 dl saft av apelsin
  • 1 påse (50 g) hackat apelsinskal
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 4 dl vetemjöl
  • Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 msk saft av apelsin
  • apelsinkulor (tårtgarnering)

Gör så här

  • Rör smör och socker ljust och poröst. Använd elvispens vispar eller degklor. Vispa ner äggen, ett i sänder, och vispa eller rör smeten slät mellan varje.
  • Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft. Blanda hackat (syltat) apelsinskal och bakpulver med vetemjölet. Stöt och rör ner mjölet i smeten med visparna eller degkrokarna. Rör inte för mycket utan endast tills mjölet fördelats jämnt i smeten. Smörj och strö en 1 1/2-liters hålform eller avlång form. Klicka i smeten med en slickepott. Dunka formen lätt mot bordet så att smeten packar sig.
  • Grädda kakan på galler på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 45 minuter för hålform, cirka 50 minuter för avlång form. Prova med en sticka som ska vara torr när kakan är färdiggräddad. Ta ut kakan och låt den stå 5 minuter i formen. Stjälp upp den på ett sockrat papper på galler och låt den kallna. Sockerkakan kan frysas. Packa i frysfolie och/eller plastpåse. Rör samman florsocker och apelsinsaft. Bred ut smeten på kakan och strö på garnering.
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
 
 
 

Annons: